Rett-Konference 2018

11.06.2018 kl. 10:00 Odin Havnepark, Odense C
Køb billet

Billetsalget er slut

 

Det bliver en dag fyldt med spændende foredrag og interessante oplæg. Dagen henvender sig både til pårørende, fysioterapeuter, lærere, pædagoger og andre fagpersoner omkring udviklingshæmmede. Formiddagens program er relevant for alle. Efter frokost bliver vi delt op i to workshopgrupper; en med "fysioterapi og forskning" som emne og en gruppe med "kommunikation" som emne. Efter kaffepausen slutter vi dagen af med et inspirerende foredrag for os alle sammen om "den normale og den syge hjerne"

PROGRAM

kl. 09.30-10.00: Ankomst, kaffe og morgenbrød

kl. 10.00-10.05: Velkommen

kl. 10.10-10.45: Foredrag v/overlæge og klinikchef på Kennedy Anne-Marie Bisgaard om "Rett Syndrom i historisk perspektiv" 

kl. 10.50-12.00: Foredrag v/Dr. Jenny Downs om "Udvikling og vedligeholdelse af motoriske færdigheder. Funktionelle færdigheder hos personer med RTT og CDKL5 syndrom. Livskvalitet

kl. 12.00-13.00 Frokost

kl. 13.00-14.00 Parallelle workshops:

Workshop 1 - Fysioterapi v/Dr. Jenny Downs og ph.d.- studerende Michelle Stahlhut "Fysioterapeutiske:" interventioner med praksiseksempler"

Workshop 2 - Kommunikation v/pædagogisk psykologisk rådgiver Jane Larsen: "Guidelines for kommunikation, vedligeholdelse af kommunikative færdigheder ved overgange, anvendelse af øjenstyringscomputer med  praksiseksempler"

kl. 14.00-14.30: Kaffe, kage og frugt

kl. 14.30-16.00: Foredrag v/ Troels W. Kjær "

kl. 16.00-16.15: Afrunding på dagen


PRÆSENTATIONER:


Jenny Downs:

Vi har fået den ære at få besøg af Jenny Downs fra Australien. Jenny Downs er en af de førende eksperter inden for praksisnær forskning omkring personer med Rett syndrom – det vil sige forskning, som kan overføres til de fagprofessionelles praksis og familiernes hverdag. 

For mere end 20 år siden oprettede hendes kollega Helen Leonard en database både i Australien og en international, som følger et stort antal personer med Rett syndrom og sidenhen også med CDKL5, FOXG1 og MECP2 duplikationer. Ved at følge personerne over tid har Jenny Downs sammen med  Helen Leonard haft mulighed for at kunne sige noget om personernes udvikling (fx motorisk og kommunikativt) og symptomer (fx epilepsi, respiration, forstoppelse, søvnproblemer). 

Jenny Downs har forsket specifikt i Rett syndrom i mere end 10 år. Hendes arbejde har involveret: 

o   Udvikling af måleredskaber til at vurdere funktion (fx grovmotorik, finmotorik, fysisk aktivitet) 

o   Forekomst af frakturer og smerte 

o   Udviklet kliniske guidelines til behandling af scoliose, mave/tarm-besvær og er nu igang med knoglesundhed 

  

 Jenny har stor erfaring med at holde oplæg både til fagpersoner og til forældre - og vi glæder os til at høre hvad hun kan fortælle os.


Troels W. Kjær

Troels W. Kjær har specialiseret sig i forskning om, hvordan hjernen stimuleres i praksis, hvordan den kan måles og vejes og ikke mindst, hvordan den kan trænes skarp igennem øvelser, der styrker vores hukommelse, overblik og koncentrationsevne.

Troels W. Kjær er forfatter til bøgerne 12 minutter til succes – mediter dig lykkeligere, klogere og mere rolig (2012) og Knivskarp (2014). Knivskarp er blevet til i samarbejde med skuespiller Mikael Birkkjær, der som testperson gennemgår et 6-ugers hjernetræningsprogram, hvor han testes før, under og efter programmet. Heri dokumenteres påstanden om, at hjernen kan trænes skarpere gennem forskellige ord-, tal- og billedopgaver.

Erhvervslivets interesse for neurovidenskab har været stærkt stigende de seneste år. Der er kommet mere fokus på, hvordan forskningsresultaterne kan gøre nytte i praksis og omsættes til viden og værktøjer, som kan komme på ledere og medarbejdere til gavn. Dette behandler Troels W. Kjær blandt andet i sine foredrag, der dækker neurovidenskaben bredt, men også kan målrettes mere specifikt til den enkelte kunde.


I foredraget fortæller Troels om, 

o  hvordan hjernen er sat sammen og fungerer

o  hvad sker der, når hjernen bliver syg.